9 June 2016

En større udskiftning af lejrdeltagere

Torsdag d. 9. juni 2016

De nytilkomne tager opstilling foran Skier’en i Kangerlussuaq Airport lige før afgang. Fra venstre mod højre: Kristian, Hans-Christian, Anders, Thomas, Kerim, Helen, Iben, Jan, Eliza (skal ikke på isen endnu, men højner billedets kvalitet)

I dag modtog vi en Herkules Skier med 8 nytilkomne medens 4 deltagere forlod lejren, sådan at der nu er 21 personer i lejren. Flyoperationen gik glat og Skier’en lettede i første forsøg. Med 8 nye i lejren varer det lidt tid inden vi er tilbage i en fast rutine.

Vi brugte dagen på at installere folk og vænne os til omgivelserne og hinanden. Ikke desto mindre var der god fremgang for de igangværende projekter. I borehallen vil de følgende uger blive brugt på at klargøre installationen af boretårnet og spillet. I dag var et vigtigt fremskridt fastlæggelsen af den præcise position for det fremtidige borehul i borehallen. Der hersker god stemning og vi ser frem til de næste 2.5 uger i lejren, hvor den næste flyperiode igen vil ændre på sammensætningen af lejrdeltagerne.

Hvad vi har foretaget os i dag:

  1. Modtaget Skier 52 med nyt personale og last.
  2. To Twin Otter flyvninger for Nettles gruppen hjembragte seismisk station NE-3.
  3. Den præcise placering af borehullet blev fastlagt I borehallen.
  4. Klargjorde til installation af ‘casing’ i det schweiziske borehul.
  5. Fik forsynet Hans-Christians laboratorietelt med el og fik gravet teltet fri for sne.
  6. Blev installeret og beundrede de underjordiske huler i området.

Ad.1: Modtog frossen mad og sendte tomme olietønder retur.

Vejret i dag: Mest klart vejr, men med nogle skybanker mod øst. Temperatur -8 °C til -20 °C. Vind 2-3 m/s fra Vest og senere Syd. En god dag til flyvninger og udendørs arbejde.

FL, Anders Svensson

Torsdag d. 9. juni 2016

Trevor og Dennis udpeger den præcise position af det dybe borehul i borehallen.

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→